Maandag 6 februari kregen de scholen van Campus Boomgaard Turnhout internationaal bezoek. Een delegatie van beleidsmedewerkers in het onderwijs uit 12 Europese landen kwam bekijken hoe ondernemingszin bij leerlingen in Vlaanderen geprikkeld wordt.

Het leerbedrijf quatre – deux van de afdeling Hotel stelde haar werking op ’t Stoktshof in het Engels aan de gasten voor en verwende hen op een zelfgemaakte en exclusieve lunch.

Minionderneming B-Wash, die fietsen wast voor bedrijven en privépersonen, verzorgde daarna een korte en koude fietstocht langs het Begijnhof en het kasteel van Turnhout om daarna uit te leggen hoe zij op Campus Boomgaard te werk gaan.

Begeleidende leerkracht Hilda Druyts lichtte toe :”Onze leerlingen leren veel meer dan enkel economische kennis, ze leren competenties en talenten ontwikkelen die ze later nodig hebben om ondernemer te worden.” Dit werd door de leerlingen bevestigd.

Het volwassenenonderwijs CVO Taxandria liet het internationale gezelschap kennismaken met haar blended learning in de afdeling boekhouden. De school biedt de unieke kans aan cursisten om modules gedeeltelijk thuis en in de klas te volgen op een voor hen haalbaar ritme.

De dag werd afgesloten op Campus Boomgaard met een bezoek aan Freinetschool De Regenboog waar coördinator Daniëlle Meeus toelichtte: “In onze school spelen we geen winkeltje om ondernemingszin te prikkelen, wij zetten dagelijks in op ondernemende vaardigheden zoals samenwerken, initiatief nemen, leiding nemen in een groep en creativiteit.”

De internationale delegatie vertrok na een goed gevulde dag terug naar Brussel om daar over hun opgedane ervaringen te reflecteren en op basis hiervan Europese beleidsaanbevelingen te doen.